Wednesday, January 20, 2010

Gold Coast

Tervitused kodukanti!
Aeg möödub uskumatult kiiresti. Ja taas tuleb kirjutamiseks viia end ajas tagasi, sest meie tegelik asukoht on juba Kambodzas. Aga siis sealt kuhu jäime.
Meie taaskordne len maandus Gold Coast`i lennujaamas. Seekord otsustasime vältida city`t ja võtsime motelli Mermaid Beach`il. Linna ca 5 km, aga ümberringi keeb elu sellegipoolest. Kohalejõudmisel üllatas sms kahelt tuttavalt Eesti tüdrukult, kes juba mõnda aega Austraalias elanud ja töötanud. Samal päeval saabusid nemad taaskordselt tööotsalt Brisbane, mis jäi meist ca 100 km kaugusele. Leppisime kokku, et järgmisel päeval nopime nad autole ja sõidame pisut sisemaa suunas.

Enne kui selleni jõudsime, käisime muidugi rannas, kus nii kaugele kui silm ulatub, laiub valge liiv ja vahused murdlained. Ujuma võib minna vaid teatud tähistatud kohtades. Kohalikud käivad ookeanis hämmastavalt vähe, ma ei tea kas põhjuseks haid vms. Rometil õnnestus ühe meduusiga kohtudes end kõrvetada.

Sõit Brisbane läks igavalt mööda laia kiirteed. Marge ja Kätlin autosse ja suund sisemaale Harrisville suunas. Selle koha valisime lihtsalt näppu kaardile pannes. Ja ei pidanud pettuma. Lihtne Aussie külake, kus kõrts, hotell ja viinamarjaistandused koos väikeste veinitegijatega. Ühte kasvandusse läksime ka, maitsesime veini ja viinamarju ning ajasime peremehega juttu. Ehe.

Peale Harrisville tahtsime proovida pisikest kaardil olevat teed Gold Coast`i suunas aga õnnestus sattuda hoopis tõsisesse dzunglisse mööda teid, kus vahepealne edasipääs oli õige kehva. Kuni kohani, kust edasi ei pääse. Veelgi ehedam. Just hääled. Neid edasi anda ei saa, peab ise kuulma.

No comments:

Post a Comment