Tuesday, January 19, 2010

Welcome to Australia!

...ehk siis suurele maale saarekese pealt.
Olen mitmele kohalikule seletanud, et Welcome to Estonia on meie riigi slogan. Nad naeratavad mitte kui miskit ütleva näoga. Tõenäoliselt on viga mu aktsendis :).

Tasmaania vahet lendasime JetStar`iga. Soodne ja mugav. Pikad lennud Finnair`i ( KK-lennufirma - ehk kohvrikaotajad ) ja AirAsia`ga samuti. TigerAirways aitas meil liikuda Melbourne ja Sidney vahel. Viimane vist oli kõige soodsam hinnalt, aga maru palju lende tühistatakse.

Meie kõige esimene idee oli rentida Melbournis auto ja sellega mööda rannikut Brisbane välja liikuda. Tänu jutuajamistele kõrtsis, matsime selle mõtte maha. Nii sattuski meie teele hotell city`s ja järgmised lennupiletid Sidney suunas.

Linn nagu linn ikka, Helsinkis olete käinud ja ei meeldinud, ei ole mõtet ka siia tulla. No miskit on teisiti ikka, inimesed ja arhitektuur ehk ka kogu melu, mis suurlinnas keeb. Ühel kaunil päeval sattusime Flemington`i hobuste võiduajamisele. Maailmakuulus keskus, kus on rohkelt sära ja glamuuri. Omanike loozid, parimatest parimad hobused ja loomulikult rohkel lihtsurelikke, kes on võistlsut vaatama tulnud. Vana kombe koheselt on muidugi olemas kihlveokontorid, millest meiegi mööda ei läinud. Mängu pandud 10 aus tõi Harrile sisse 80 aus. Soome maksuamet, pöörake antud faktile tähelepanu!
Et sattusime sellesse suurlinna täpselt enne Melbourne Open`i algust, ei olnud sagmist väga palju. Aga see pisike tenniseturniir pidavat linna palju muutma. Hors race vist jäigi kõige enam meelde. Muidugi ka kängurufilee, mis asjaosalistele täitsa maitses. Seda serveerinud kelner oli üks vähestest, kes teadis kus ja mis on Eesti ning aimas isegi pealinna nime. Kohalikud võiksid geograafiatundmisele küll rohkem rõhku panna. Aga kui juba eurooplased oma naabreid ei tea, siis on seda palju tahta.

Lendame Sidney`sse...

No comments:

Post a Comment