Friday, January 15, 2010

Kuala Lumpur

2 ööd veetsime ka Kuala Lumpuris, linnatuuriks jäi vaid üks päev ja ka see oli väga vihmane. Kuningaloss on vaatamiseks vaid aia tagant. Kuigi 41 ministeeriumit ja 222 parlamendiliiget teevad oma tööd ja võtavad tublisti altkäemaksu, on ülemvõim kuningal. Kuningaks saamine on omaette jutt. Malaisias on 13 piirkonda, millest 9 valitseb sultan. Sultanid saavad kuningaks kordamööda iga 5 aasta järel. Et kuninglik liin saaks jätkuda, peab sultan oma esimese naisega saama poja. Kes siis omakorda saab ühel hetkel sultaniks ja ka 5 aastaks kuningaks. Teisi naisi võib ka vahetada, esimest mitte. Ja muidugi ei või neid olla rohkem kui 4.

Väga põnev ja moodsate tehniliste lahendustega on rahvusmuuseum. Vaid 2 myr pileti eest ja huvitavad ekspositsioonid ootavad külastamist. Eelajaloost kuni tänapäevani.

Aasia suurima avatud linnupargi kõrval asub liblikate keskus. Neist kumbagi me sisse ei jõudnud, taas põhjuseks aeg. Terve selle kuu oleks võinud muretult mööda saata ka vaid Malaisias olles, igav seal ei hakka. Igatahes soovitame soojalt. Ja kui olete minemas mitmekesi, küsige Bob`i numbrit. Ka temas ei pea pettuma...

No comments:

Post a Comment