Thursday, January 28, 2010

Shinoukville

Suure ehmatusega avastasin täna hommikul, et mu blogi kallal on käinud häkkerid!!! Jaga veel teistega paroole...

Olude sunnil viibime endiselt Kambodža Kuningriigis. Seoses siin möllavate troopiliste tormidega ei saa me veel koduteed alustada ja viibime tormivangis. Internetti ei ole, ka Eestist saadetud sms-id ei jõua kohale. Õnneks on hotell varunud piisavalt toitu ning nälga me ei jää. 

Kui millalgi oli jutuks, et Malaisia on korrumpeerunud riik, siis Kambodža on selles edetabelis vist lausa 4. kohal. See tähendab, et ausad ametnikud saavad kuus 30 usd palka, aga nende rahvusautoks on Lexus. Hotelliteenindajad saavad kordades kõrgemat tulu ja elavad ära 90 - 150 usd kuus. Täitsa põnev on mõelda, kuhu see riik omadega välja jõuab. Palju panustatakse turismile, ehitatakse hotelle ja lubatakse ka välismaalastel äri ajada. Kuid kui kõik seni veel ilusad rannad sita sisse upuvad, ei ole siin varsti just paljut järel. 

Mida siin teha. Et meil järjekordselt plaane ei olnud, võtsime päeva korraga. Rentisime rollerid 6 usd päev ja vurasime nendega ringi. Et ise olen harjunud sõitma külgkorviga motikaga, ei osanud oodata, et see kaherattaline nii kergel ümber kukub. Õnneks teised on osanud õppida võõrastest vigadest. Shinoukville`s peaks olema riigi ainus sadam, mis tundub küll väga pisike olevat. Ümberringi on palju ilusaid randasid, ülimas vaesuses olevaid külasid ja prügi. Samas ka neis külades on inimesed rõõmsa näoga, eriti lapsed naeratavad ja ütlevad "hello". 

Eks need, kes käinud Vietnamis või Laoses, teavad millest on juttu. Paljud meie hotellikaaslased viibivad siin 1-2 kuud, vahepeal rändavad ringi ja siis taas tagasi. 

Lisaks rollerdamisele käisid mu reisikaaslased päevasel paadituuril paarile saarele koos kalapüügi ja snorgeldamisega. Kohalik turg on omaette vaatamisväärsus, eriti selle "toiduosakond". Samas sõime eile sealtsamast ostetud lihast tehtud šašlõkki ja see oli imehea. Lihtsalt turul avanev vaatepilt viib mõneks ajaks isu. 

Pisut pidasime ka pidu. See tähendab tavaliselt ämbritega kokteilide joomist. Ämber on ca 1l ja maksab 2 - 7 usd. Hunnik kõrsi sisse ja ringile. 

Siis kinos käisime. See oli üks lahedamaid elamusi. Seal võib kõike teha ja seal on väga mugav olla. Suured korvtoolid, laialt ruumi. Iseteenindav külmkapp ka. Vahel pidi probleem selles olema, et seal on väga roheline. 

Mis edasi...Täna sõidame seitsmekesi ( Ants ja Inessa liitusid ) ööbussiga Siem Riep`i. Hommikuks kohal ja siis hakkame isukalt ammutama kohaliku ajalugu ja kultuuri.

Täna on ilm jahedapoolne, vast 30 c tuleb ära :) 




 

1 comment:

  1. Suure ehmatusega m2rkasin mina, et keegi on minu blogi nime endale kopeerinud :S. N2en, et blogid alates 2010 Jaanuarist, mina aga juba aastaid varem. Kas t6esti on nii raske ise millegi originaalsega v2lja tulla??? N8rdinud...

    ReplyDelete