Wednesday, January 20, 2010

Sidney

Taas üks lennutund ja oleme uues linnas. Selle Austraalia asja nimi on vist "citybreak". Iagatahes iseloomustab see meie liikumist kõige paremini. Et meil loomulikult ei olnud valmis vaadatud kohta, kus ööbida ja see selgus alles kohapeal. Hyde Park`i kõrval asuv Park Regis oli 45 korruseline hoone, mille katusel olevalt vaateplatvormilt avanes suurepärane vaade kogu linnale. Lahesopid, pilvelõhkujad ja saginat täis tänavad.

Enne siia jõudmist teadsime ooperimajast ja Akvaariumist vist pisut ka. Ehk mitte just palju. Aga isegi neis linnades rännates jätab üks ühtemoodi mulje, teine teistsuguse. Minule oli Sidney sümpaatsem Melbournist. Äkki aitas sellele kaasa Kebabi müüa hotellist üle tee Park Road`il või suuremate ringide tegemine.

Sidney on ümbritsetud lahtedest ja randadest. Kuulsaim neist on Bondi Beach ja sinna oli kindle plaan minna Harril. Ta vist vaatas nooruspõlves palju Baywatch`i :). Seks otstarveks valitud hop-on hop-off bussituur tundus parim võimalus. Lisaks ühele rannale said teha avara tiiru tervele linnale. Kindlasti on väga ilus ka Bondi rand, aga mitmed teised ei jää sugugi alla. Turistide puhul on pigem see tuntud nimi, mis neid sinna kohale toob.

Neid läänelikke suurlinnasid on kuidagi igav kirjeldada. Või on põhjsu ka vähestes kogemustes bloginduse alal. Ehk püüan endale võetud kohustust töita paremini sattudes kuskil kolkasse ja ammutades sealt rohkelt emotsioone, mida jagada.

Taaskordne plaan sõita kuhugi autoga ( seekord Gold Coast`i suunas ) läks luhta. Istume taas lennukisse. Pisut enam kui tund ja Austraalia üks kuumimaid rannaalasid on käeulatuses.
Kuulmiseni sealt. Ma ei tea kas mulle lihtsalt tundub või ongi nii, et jutt jääb aina lühemaks. Eedu ja Harri saavad varsti alustada oma koduteed, meil Rometiga on asja veel Aasiasse.

No comments:

Post a Comment